Ποιοί ΕίμαστεΤο Αθλητικό Σωματείο "Κέικο Σότοκαν Καράτε Ντο" ιδρύθηκε το 2013 με έδρα τα Χανιά της Κρήτης (Άγιοι Απόστολοι). Είναι μέλος της ΕΛ.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε), της παγκόσμιας ομοσπονδίας W.K.F. (Word Karate Federation) και της παγκόσμιας ομοσπονδίας Σότοκαν με έδρα την Ιαπωνία S.K.I.F. (Shotokan Karate International Federation) του Soke Hirokazu Kanazawa 10th Dan.

Βασικός σκοπός του σωματείου μας είναι η διάδοση του δημοφιλέστερου στυλ, του Σότοκαν Καράτε Ντο.
Στο Σότοκαν Καράτε μπορούν να εξασκηθούν άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και παιδιά από 5 ετών. Γυμνάζει όλο το σώμα, αυξάνει τη συγκέντρωση, προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση και ευλυγισία, ενισχύει την αντοχή και τη φυσική μας κατάσταση. Επίσης καλλιεργεί ιδιαίτερα τον αυτοέλεγχο και την αυτοπεποίθηση. Ειδικότερα τα παιδιά μέσω της διδασκαλίας του καράτε, βελτιώνουν την συνδυαστική τους σκέψη και τα αντανακλαστικά τους, όπως επίσης διαμορφώνουν χαρακτήρα πειθαρχημένο, ομαδικό, δυναμικό και ισορροπημένο. Η διδασκαλία περιλαμβάνει παιχνίδια που γυμνάζουν τα παιδιά, ενώ διασκεδάζουν.
Το "Κέικο" στεγάζεται σε ένα νέο, καθαρό και ασφαλές περιβάλλον και έχει πάρει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας, βασισμένη στις σύγχρονες προδιαγραφές του νόμου, για τη σωστή εκγύμναση και εξάσκηση των μελλών του. Διαθέτει ειδικό δάπεδο (Τατάμι) για απορρόφηση κραδασμών, εξαερισμό, αφύγρανση και κλιματισμό για σωστές συνθήκες προπόνησης, αποδυτήρια ανδρών και γυναικών και άνετο πάρκινκ.

 

Το άθλημα και η τέχνη του καράτε.

Το ολυμπιακό άθλημα του καράτε (Sport Karate), έδωσε με την δυναμική του περισσότερη αίγλη και θέαμα το 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, στους οποίους συμμετείχε για πρώτη φορά.
Οι αθλητές του καράτε σε περίπτωση διάκρισης, σε εθνικό (Πανελλήνιο) ή διεθνές πρωτάθλημα, μοριοδοτούνται στη εισαγωγή τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και γενικότερα συμμετέχουν σε παροχές των σχετικών υπουργείων (Αθλητισμού, Παιδείας κλπ).
Το Sport Karate όμως, είναι ένα μόνο μικρό κομμάτι του υπερσυνόλου της πολεμικής τέχνης του Καράτε Ντο (μονοπάτι ή δρόμος του Καράτε).
Μία πολεμική τέχνη για άντρες, γυναίκες και παιδιά, που βασίζεται στον αλληλοσεβασμό, τη ταπεινότητα, την ευγένεια, τον αυτοέλεγχο, την υπομονή και την επιμονή. Το Καράτε δεν έχει τέλος και δεν σταματά στη μαύρη ζώνη, αλλά στη πραγματικότητα τότε ξεκινά. Είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που δεν βασίζεται σε συγκεκριμένα σενάρια, αλλά στην αυθόρμητη και αντανακλαστική αντίδραση που προέρχεται από τη χρόνια προπόνηση στο Budo (μονοπάτι του πολεμιστή).

 

O Sensei (Δάσκαλος)

Προπονητής του Συλλόγου είναι ο Sensei Σταμάτης Κατσιμπίρης 4ο Dan.
Ξεκίνησε το καράτε το 1985 και είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή καράτε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Με συμμετοχές και διακρίσεις σε τοπικό επίπεδο, όσο και με την Εθνική Ομάδα S.K.I.F., με πιο πρόσφατες τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα SKIF το 2019 στη Τσεχία, και τη 4η θέση στο ομαδικό ανδρών το 2014 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα SKIF στη Δρέσδη της Γερμανίας. Από το 2010 ήταν διαιτητής και στα δύο αγωνίσματα του καράτε (Κάτα και Κούμιτε).

Δεν χρειάζεται να είσαι σπουδαίος για να ξεκινήσεις,
αλλά πρέπει να ξεκινήσεις
για να γίνεις σπουδαίος.